Home Zonnethermisch

  

Werken met rendement = werken met

Voor onze zonneboilersystemen werken wij voornamelijk met het kwalitatief hoogstaand materiaal van Viessmann. Of het nu gaat over installaties enkel voor de voorziening van sanitair warm water of voor ondersteuning van verwarming. Viessmann heeft voor elke toepassing een oplossing. Zowel bestaande installaties met vloer, boiler -of combiketel als volledig nieuwe installaties kunnen opgebouwd worden met de componenten van Viessmann. Een korte voorstelling van het gamma...

Lees meer...
 

 

De zon stuurt u geen factuur.

Wanneer u zoveel mogelijk wilt sparen, is een zonnesysteem de perfecte aanvulling op een verwarmingsketel. Per jaar kunnen zonnepanelen tot 60 % van de energie dekken die nodig is voor sanitair warm water. Tussen mei en september is deze energie normaal gezien voldoende voor de verwarming van al het sanitair warm water. In de overgangsmaanden kan een zonnesysteem ook de verwarming ondersteunen. Natuurlijk is hiervoor een optimaal afgesteld zonnesysteem nodig met uiterst efficiënte collectoren op het dak. Viessmann bezorgt u hiervoor de geschikte oplossing voor elke behoefte en voor elk budget.

 

 

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler zet zonnestraling om in warmte en slaat die warmte op in een voorraadvat met water. Geeft de zon niet voldoende warmte, dan zorgt de naverwarming ervoor dat we altijd voldoende warm water beschikbaar hebben. De hoofdonderdelen van een zonneboiler zijn de zonnecollector, de leidingen, het voorraadvat, de regeling en de naverwarming.

Kom meer te weten over de werking van een zonneboiler...
 

Subsidies en terugverdientijd

Afhankelijk van het type en het gewenste comfortniveau kan je voor een gezin van 3 à 4 personen (3 à 4m² zonnepanelen) uitgaan van 3.000 à 4.000 euro aan materiaalkosten en 500 à 750 euro extra installatiekosten (excl. btw).

Lees meer...
 
Hoofdmenu
Zonne-energiesystemen