Home Fotovoltaïsch

Reeds 4 jaar plaatsen wij onze PV installaties met de grootste zorg. Waarbij wij steeds kunnen terugvallen op onze ervaring die we hebben in zowel dakwerken als elektriciteitswerken. Een combinatie die bij vele bedrijven moeilijk te rijmen valt. Wij komen bij u thuis langs voor het opstellen en verklaren van een uitgebreide, gratis offerte. Deze offerte bevat een simulatie van de kosten-opbrengsten die de installatie met zich meebrengt. Daarnaast tekenen wij de installatie volledig uit in 3D, waarbij we schaduwinval op het dak kunnen simuleren. What you see is what you get!

  

             

 

Zonnepanelen: een interessante investering!

Vroeger was een PV-installatie duur in aankoopprijs. De voorbije jaren is, door het afnemen van de fiscale voordelen, de aanschafprijs enorm gedaald. Samen met de alsmaar stijgende energieprijzen blijft de aankoop van een PV-installatie nog steeds een interessante investering die zichzelf op middellange termijn volledig terugbetaalt en nadien zelfs winst oplevert!

Bekijk hier een rekenvoorbeeld...
 

Producten

Een doorsnee PV-systeem bestaat uit een aantal zonnepanelen, één of meerdere omvormers en een montagesysteem. Bij de keuze van al deze verschillende componenten trachten wij zowel prijs, kwaliteit en rendement met elkaar te combineren.

Lees meer...
 

Werking en opbouw van een PV-systeem

De zonnecellen zetten het zonlicht direct om in elektrische stroom door middel van het fotoelektrische effect (Engels: photovoltaic effect – PV).
Elke zonnecel bestaat uit bijzonder dunne lagen van halfgeleidermateriaal met contactvlakken waarover een spanning optreedt onder invloed van zonlicht.

Een PV-module of zonnepaneel omvat een aantal kleinere zonnecellen die onderling verbonden zijn. De zonnepanelen zijn aan de voorkant meestal beschermd door een plaat hardglas en aan de achterkant door een folie. Een PV-module gebruikt zonlicht en levert ook nog stroom bij bewolkte hemel. Zelfs bij kunstlicht werkt de module nog, maar levert dan uiteraard minder stroom.

De opgewekte gelijkstroom wordt door een inverter (wisselrichter) omgezet in 230V-wisselstroom (net zoals door het net wordt geleverd). Die energie kan men direct gebruiken, of indien deze niet nodig is, dan wordt die over de bestaande kWh-meter aan het net teruggeleverd aan dagtarief.

 
Hoofdmenu
Zonne-energiesystemen