Home Verwarming Condensatietoestellen

Condensatietechniek: een bron van voordelen!

Condensatietoestellen verschillen van standaard verwarmingstoestellen doordat zij gebruik maken van de nog resterende warmte in de rookgassen. Bij een verwarmingstoestel gaat er nog betrekkelijk veel energie verloren doordat de warmte van de vuurhaard niet volledig overgedragen wordt aan het te verwarmen water. Deze overtollige warmte verdwijnt via de rookgassen uit het verwarmingstoestel en betekent dus een verlies aan energie (en dus ook aan rendement) voor het verwarmingstoestel.

Wanneer we een vloeistof willen laten overgaan van damp naar gasfase, moeten we de vloeistof verwarmen, of energie toevoegen. Bij een condensatietoestel gebeurt juist het omgekeerde: door de rookgassen nog eens te laten passeren langs het koudere, inkomende retourwater van het verwarmingcircuit koelen deze af en gaan deels over naar vloeibare fase, waarbij extra energie of warmte vrijkomt. Deze extra energie wordt opgenomen door het retourwater van de verwarmingskring en warmt hierdoor op.

Condenserende toestellen kunnen tov een ouder, standaard toestel tot 35% minder energie verbruiken. 35% Minder verwarmingskosten! Een maatregel die ook door onze federale overheid gesteunt wordt: Voor inkomstenjaar 2009 (= aanslagjaar 2010) komt 40% van de investering voor belastingvermindering met een belastingvoordeel van maximum 2770 € per jaar per woning. Ook Intergem voorziet in een premie van ongeveer 125 €.

Bereken zelf uw voordeel voor een stookolieketel op de website van informazout

                                                

 
Hoofdmenu