Home Verwarming Energiesparen verwarming

    Energie besparen

Ongetwijfeld hebt u al nagedacht over hoe u uw verwarmingskosten kunt verlagen. Zeker wanneer u een oudere verwarmingsinstallatie in uw kelder hebt staan. Een van de beste en doeltreffendste middelen om energie te sparen is een nieuwe verwarmingsinstallatie van Viessmann. Door het moderniseren van uw verwarmingsinstallatie wint u immers twee maal: niet alleen doet een nieuwe verwarmingsketel van Viessmann u veel energie en dus geld besparen, u kan tevens rekenen op forse fiscale aanmoedigingsmaatregelen en premies van de verschillende overheden en netbeheerders. Vervang uw installatie dus nú, met de overheid als sponsor!

 

Hoeveel kan ik besparen?

Tot 35 % minder stookkosten: laat uw spaarcenten niet in rook opgaan! De afbeelding zegt het al: om voor € 100,- te verwarmen, moet u bij een oude ketel tot € 147,- betalen, bij een nieuwe verwarming echter maar € 105,-. Dat komt omdat bij oude ketels zeer veel energie verloren gaat als gevolg van oppervlakte- en rookgasverliezen. Een nieuwe verwarmingsketel van Viessmann beperkt het energieverbruik op alle fronten: de ketel past zich automatisch aan de buitentemperatuur aan en schakelt zichzelf volledig uit als er geen warmte nodig is. Hiermee bespaart u niet alleen energie maar ook een hoop geld.

                       

Welk verwarmingssysteem u ook kiest, u verlaagt uw energieverbruik duidelijk!

Viessmann biedt hét volledige programma van energiezuinige verwarmingstechniek - van moderne lagetemperatuurtechniek over zuinige condensatietechniek tot en met de hernieuwbare energiesystemen. Hier vindt u ook voor uw behoefte, uw vereisten en uw budget de geschikte oplossing. Wanneer daarbij zuinigheid van het grootste belang is, dan is een condensatieketel op stookolie of gas een efficiënte en toekomstgerichte oplossing. Wanneer het in de eerste plaats gaat om onafhankelijkheid van olie of gas en in mindere mate om investeringskosten, dan bent u beter gediend met een houtketel of een warmtepomp. Bovendien kan u met de installatie van zonnecollectoren, naast het ondersteunen van uw klassieke verwarmingsketel, ook nog eens tot 60 % besparen op het verbruik van sanitair warm water

                             

Ondersteunt de overheid investeringen rond rationeel energieverbruik?

Vervang uw verwarmingsinstallatie nú. U geniet van forse fiscale aanmoedigingsmaatregelen en premies.

1) Federale overheid

In het kader van de Kyoto-afspraken heeft de federale overheid al sinds 01/01/2003 besloten om een aantal energiebesparende maatregelen bij nieuwbouw en renovatie te ondersteunen langs fiscale weg. Voor verwarming zijn dat :

• Vervanging van oude stookketels en dit door :

- Condenserende olie- of gasketels (bv. Vitoladens, Vitodens of Vitocrossal 300)

- Stookketels op hout (bv. Vitolig)

- Installaties met systeem van microwarmtekrachtkoppeling

- Warmtepomp

• Installatie van een thermische warmtepomp (bv. Vitocal)

• Installatie van zonnepanelen voor waterverwarming  (bv. Vitosol)

• Plaatsing van een warmteregeling van een c.v.- installatie d.m.v. thermostatische kranen of een klokthermostaat, eventueel met inbegrip van een externe sonde

• Een energieaudit

Vanaf 01/01/2009 geldt voor alle punten een belastingsvermindering van 40 % van het geïnvesteerd bedrag met een maximum van € 2.770 (geïndexeerd bedrag) per aanslagjaar en per woning voor het geheel van alle uitgevoerde punten samen. Voor zonnecollectoren loopt de maximum belastingsvermindering op tot € 3.600. Indien dat bedrag de drempel van € 2.770 of € 3.600 overschrijdt, mag het overschot overgedragen worden naar de drie volgende belastbare tijdperken.

De belastingaftrek mag ook gebruikt worden voor het onderhoud van de ketel.

2) Regionale overheden

De verschillende gewesten, provincies en gemeenten zijn zeer actief om energiebesparende maatregelen te ondersteunen. Ze bieden elk afzonderlijk verschillende premies aan voor o.a. energiezuinige electrische huishoudtoestellen en verwarming, zonne-energie en isolatie van de woning.

3) Netbeheerders en energieleveranciers

Ook sommige netbeheerders en energieleveranciers bieden premies aan voor energiezuinige installaties. Dit kan gaan over premies voor o.a. condensatieketels en hogerendementsketels op aardgas, warmtepompen, zonneboilers en thermostatische kranen.

4) Overkoepelende organisaties

Bepaalde overkoepelende organisaties (bv. Informazout)  proberen eveneens hun steentje bij te dragen in rationeel energieverbruik. Door het aanschaffen van een nieuwe verwarmingsinstallatie wint u dus twee maal: u bespaart tot 35 % aan verwarmingskosten én u kan genieten van de ruime waaier aan subsidies en premies.

 
Hoofdmenu